Auto

Record de mașini livrate de către compania americană Tesla

Compania producătoare de vehicule electrice Tesla a vândut 112.000 de mașini trimestrul trecut și peste 360.000 anul trecut, atingându-și ținta de livrări pentru 2019, transmite CNN.

Tesla a livrat cu 50% mai multe vehicule decât anul precedent. Vânzările companiei de autoturisme din trimestrul patru au crescut cu 15% față de trimestrul precedent.

Compania a vândut 19.450 de vehicule Model S și X în trimestrul trecut. În scădere de la peste 27.000 în aceeași perioadă a anului trecut. Însă vânzările vehicului Model 3 au ajuns la 92.550, cu aproape 50% mai mult față de 2018.

Compania a început să producă mașini la o nouă fabrică din Shanghai în urmă cu aproximativ o lună și unde a produs puțin sub 1.000 de mașini.

Tesla a înregistrat creșterea vânzărilor în 2019, pe măsură ce producătorii auto consacrați aduc o nouă concurență cu vehiculele electrice proprii. Iar creditele fiscale în Statele Unite au fost eliminate treptat. Începând cu această săptămână, cumpărătorii din SUA nu vor mai primi beneficii fiscale federale pentru achizițiile Tesla.

Ives a adăugat că recentul miting al acțiunilor Tesla indică „îmbunătățirea fundamentală care stă la baza [în] capacitatea companiei de a impresiona nu doar să vorbească, ci și să meargă pe jos”. Și asta face ca investitorii să fie optimisti.

Acțiunile Tesla au crescut cu 3% vineri la bursa de la New York, urcând la un maxim istoric de 443 dolari.

Titlurile companiei auto se află pe un raliu puternic demarat în octombrie după anunțul obținerii unui profit în trimestrul al treilea din 2019. Raliu susținut de veștile pozitive privind producția la uzina sa din China, singura din afara Statelor Unite, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *