Auto

Primul model Dacia electric pornește de la 15.000 euro

Dacia Spring

Dacia Spring va fi un autoturism cu cinci uși și patru locuri, 100% electrică, cu o autonomie de 200 de kilometri și un preț de pornire de 15.000 de euro.

După ce a reușit revoluționarea segmentului compact cu modelul Logan și a celor SUV cu modelul Duster, Dacia încearcă să aplice aceeași filosofie și pe piața de mașini electrice. Dacă luăm în calcul și reducerea de 10.000 de euro acordată de stat prin programele de susținere a parcului de autovehicule, Spring ar putea fi achiziționată cu 5.000 de euro, la jumătate față de cea mai ieftină mașină electrică din prezent (Toyota Yaris, circa 11.000 de euro cu tot cu reducere).

Dacia Spring electric va fi un model mini cu cinci uși și patru locuri și o autonomie de 200 de km. Modelul va fi disponibil pe piață anul viitor și va avea un motor 100% electric, fiind destinat utilizării urbane.

Dacia va beneficia de experiența pe care o are Renault în segmentul de electrice. Producătorul francez are în gamă mai multe modele electrice, Zoe, Kangoo Z.E. și Twizzy. Acestea formează și cea mai mare flotă de vehicule în serviciu de car-sharing din Europa, cu un total de 7.800 de vehicule.

Dacia Spring vedere spate

Modelul de Spring prezentat de Dacia are o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecții laterale și scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion.

În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele patru blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a mașinii, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe. Modelul de Spring prezentat seamănă cu o versiune upgradată a Sandero Stepway.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *