Auto

Ford reia activitatea la Craiova de săptămâna viitoare

Fabrica Ford

Fabrica Ford de la Craiova își va relua activitatea de săptămâna viitoare, începând cu data de 4 mai 2020. Compania a anunțat reluarea activității în principalele fabrici din Europa, inclusiv la cea de la Craiova.

Uzina de la Craiova își va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule cât și în cea de Producție Motoare, precizează compania. Producția va fi reluată și la fabrica de producție vehicule și motoare din Koln (Germania), precum și la uzinele de producție vehicule din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania).

Producția de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producției în Fabricile de Motoare Ford din Dagenham și Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context – Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Producția va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienților și va crește în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producție țin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

Va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanțarea socială, inclusiv acțiuni de asigurare a securității și sănătății angajaților din toată Europa, printre care purtarea de măști și viziere, verificarea temperaturii corporale, completarea zilnică a unui formular de autoevaluare a sănătății și reorganizarea zonelor de lucru.

De asemenea, compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măștilor de față pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecție personală care sunt necesare serviciilor medicale și altor industrii.

Un număr limitat de angajați au continuat să lucreze în unitățile de producție în ultimele săptămâni pentru a asigura și acoperi serviciile critice ale companiei. Începând cu data de 4 mai, și aceste activități vor începe treptat să-și reia cursul și ritmul normal.

Angajații care nu lucrează în zonele de producție vor începe, de asemenea, să se întoarcă la serviciu treptat, începând cu data de 4 mai, având prioritate cei implicați în planificarea de repornire a producției și în activități critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unității Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalți angajați, care pot lucra de la distanță, vor continua să lucreze în acest fel, inclusiv acei angajați care lucrează în program „part-time”

Activitatea uzinei Ford din Craiova a fost suspendată în data de 19 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *