Auto

Dacia și Ford își închid temporar fabricile din România

Dacia Mioveni

Angajații din fabricile Dacia-Renault din România intră în șomaj tehnic de mâine, 19 martie 2020, până la data de 5 aprilie 2020, au anunțat oficialii companiei.

Cei aproximativ 14.000 de salariați vor primi 85% din salariu în perioada de șomaj tehnic. Anunțul vine după ce și Ford România a comunicat încă de ieri, în care se arată că toți angajații Ford de la Craiova intră în șomaj tehnic din 19 martie 2020 până la 5 aprilie 2020. Angajații Ford vor primi 78% din salariu pe perioada închiderii activității.

Industria auto este printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, atât în partea de producători, cât și distribuitori. Clienții au dispărut aproape în totalitate din showroom-uri, iar vânzările s-au prăbușit. În Italia, spre exemplu, vineri, 13 martie 2020, au fost comercializate doar 500 de autovehicule la nivelul întregii țări, doar 10% comparativ cu aceeași zi din ianuarie.  

Tot astăzi a fost anunțată și închiderea temporară a uzinei Pirelli din Slatina. Producătorul de cauciucuri va stopa activitatea în perioada 23-31 martie, pe motiv de coronavirus și scăderea comenzilor. Aproximativ 4.000 de angajați are fabrica Pirelli din Slatina.

Și grupul Volkswagen a anunțat că va închide producția din majoritatea fabricilor din Germania și Europa. Doar cele fabrici Seat din Barcelona au 14.800 de angajați, care vor primi 80% din salariu pe perioada închiderii.

Și Renault a anunțat închiderea fabricilor din Spania, anunțat urmat și de cel al partenerilor de la Nissan, care vor face același lucru.

În Italia, industria auto este închisă aproape în totalitate, nu doar producătorii de mașini stopând activitatea, ci și cei de componente sau subansamble.

În România, numărul de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 246 astăzi, 18 martie 2020, cu 29 de cazuri mai mult decât ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *