Auto

Compania Lime rămâne pe trotuarele din București

Deși compania Lime se va retrage de pe mai multe piețe globale și va reduce din personal, Bucureștiul nu va fi afectat de aceste decizii, spun reprezentanții companiei în România.

Lime s-a integrat foarte bine în capitală și a înregistrat o creștere constantă a utilizatorilor, cu sute de mii de călătorii în primele luni de activitate.

La nivel regional, Europa de Est s-a dovedit a fi un spațiu propice pentru activitatea sistemului companiei de închiriere trotinete electrice datorită infrastructurii în dezvoltare, a conștientizării privind protecția mediului și disponibilității europenilor de a se deplasa prin oraș folosind diferite soluții de transport.

Reprezentanții companiei spun că sunt dedicați pieței locale și intenționează să consolideze afacerea, oferind bucureștenilor cele mai bune solutii de micro-mobilitate, pe termen lung.

Lime în mod clar este o soluție foarte bună pentru București – Luca Mateescu, Operations Manager Lime România

Lime, cea mai mare companie din lume care închiriază trotinete electrice, se retrage de pe 12 piețe globale și reduce din personal pentru a deveni mai profitabilă și sustenabilă în 2020.

În SUA, Lime se va retrage din Atlanta, Phoenix, San Diego și San Antonio. Iar pe plan internațional, din orașe precum Bogota, Lima și Rio de Janeiro.

Peste 100 de angajați vor fi restructurați, ceea ce reprezintă circa 14% din forța de muncă a companiei. Lime se confruntă cu provocări de reglementare pe unele dintre aceste piețe. Inclusiv interdicții de călărie pe timp de noapte și taxe mari de operare.

„În timp ce marea majoritate a celor peste 120 de piețe ale noastre au adoptat rapid soluții de transport pentru micromobilitate și sunt profitabile, există comunități din întreaga lume unde micromobilitatea a evoluat mai lent”, spune Brad Bao, CEO Lime.

După ce anul trecut Lime a obținut o nouă rundă de finanțare de 310 milioane de dolari condusă de Bain Capital, compania a fost evaluată la 2,4 milioane dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *