Auto

Bolt va dezvolta servicii de car și bike-sharing cu bani de la Banca Europeană de Investiții

Bolt riders

Platforma estoniană de ride-hailing Bolt, fostă Taxify, a primit o linie de finanțare de 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru noile sale proiectele de cercetare și dezvoltare.

Obiectivul principal al finanțării este de a sprijini inițiativele de dezvoltare și cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăți siguranța, fiabilitatea și sustenabilitatea serviciilor sale. Un alt obiectiv este însă și creșterea eficienței operațiunilor, care include investiții în servicii existente precum ride-hailing și în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing și livrare de mâncare.

Împrumutul este de tip quasi line, respectiv o linie de creditare dependentă de performanțele companiei. Finanțarea este susținută de Fondul European pentru investiții strategice, principalul pilon al Planului de investiții pentru Europa.

Finanțare europeană prin BEI

BeneficiarBolt
Valoare finanțare50 milioane euro
ObiectivDezvoltarea de servicii noi

Bolt este un bun exemplu de excelență europeană în domeniul tehnologiei și al inovației – Alexander Stubb, vicepreședintele BEI

Co-fondatorul Bolt, Martin Villig, a declarat că finanțarea permite companiei să se dezvolte mai repede pentru a ajunge la cât mai mulți utilizatori din Europa.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere, care are scopul de a face mobilitatea urbană mai ușoară. Fondată în 2013, platforma are în prezent peste 30 de milioane de utilizatori din 35 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *