Asigurări

Compliance Rules Check evaluează automat daunele auto

Asigurare auto

Claim Expert, parte a grupului Vienna Insurance Group (VIG) introduce, în premieră europeană, modelul de control automat al evaluării în cazul dosarelor de daună auto.

Funcționalitatea programului de evaluare Compliance Rules Check, România fiind prima țară din Europa în care se testează această soluție, este derulat de Claim Expert, în colaborare cu Audatex, furnizor de servicii de prelucrare date în procesele de evaluare. Procesul de constatare automată se realizează prin utilizarea unui set de reguli personalizate, care evaluează daunele auto eliminând erorile umane.

Principalul avantaj al acestei soluții IT este reducerea erorilor umane și creșterea calității calculațiilor – Mikolaj Ovcaric, CEO Claim Expert.

Printre caracteristicile acestei noi soluții IT se numără posibilitatea de a stabili reguli complexe, bazate pe anumite criterii, precum piese de schimb și individualizarea în funcție de producător sau reparator.

Programul permite utilizarea eficientă a resurselor evaluatorilor și se asigură că toate regulile tehnice stabilite în prealabil sunt respectate. Toate estimările, indiferent de valoare, pot fi verificate automat, problemele grave sunt direcționate către un departament cu mai multă experiență și utilizatorii sunt notificați imediat cu privire la zonele importante (cum ar fi selectarea unor piese de schimb care nu aparțin acelei mașini sau corectarea unei soluții tehnice incomplete).

Vienna Insurance Group este prezent în România prin companiile de asigurare Omniasig, Asirom și Omniasig Asigurări de Viață. De asemenea, deține și compania de brokeraj Vienna Investment Trust.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *