Asigurări

Vienna Insurance Group a trecut pe plus și în România

Vienna Insurance Group a înregistrat, în primele nouă luni, un profit brut de 3 milioane euro pe piața din România, o îmbunătățire majoră față de pierderile de 72 milioane euro din aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel de grup, VIG a obținut un profit net de 295,4 milioane euro, cu 7,2% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. După plata intereselor minoritare, profitul s-a situat la 226,5 milioane euro.

În România, grupul a consemnat un profit brut de 3 milioane euro în primele trei trimestre, o îmbunătățirea majoră comparativ cu pierderea de 72 milioane euro din aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul primelor brute subscrise pe piața din România s-a ridicat la 342,1 milioane euro, cu 13% mai puțin decât în primele nouă luni din 2018. România este a cincea tară ca mărime din portofoliul VIG, după Austria, Cehia, Slovacia și Polonia.

La nivel de grup, volumul total al primelor subscrise a fost de 7,8 miliarde euro, în creștere cu 6,7%. VIG a obținut majorări de două cifre la asigurările de sănptate (+11%) și la asigurările de proprietăți (+10%).

Suntem încrezători că vom atinge obiectivele pentru acest an, cu prime brute subscrise de aproape zece milioane euro – Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group

La creșterea volumului de prime subscrise cel mai mult a contribuit Polonia, cu un plus de 165 milioane euro, urmată de Austria cu 110 milioane euro și Țările Baltice cu 91 milioane euro.

Volumul de prime brute la VIG subscrise în primele cinci țări (mil. euro)

Austria3.106
Republica Cehă1.308
Polonia 834
Slovacia599
România342Rata combinată s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior (96,3%), din cauza condițiile meteo nefavorabile. Bulgaria, Țările Baltice și segmentul Alte piețe din ECE au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurărilor generale.

Scăderile în ceea ce privește rata combinată au fost determinate în principal de măsurile pe segmentul auto adoptate în Ucraina și Serbia și cele pe segmentul de proprietăți adoptate în Croația. Cu toate că rata combinată s-a îmbunătățit semnificativ și în România (-3,1 puncte procentuale) datorită măsurilor din segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, nivelul acesteia rămâne peste 100%.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *