Asigurări

De la 1 iulie 2020 documentele Carte Verde asociate RCA vor fi tipărite pe hârtie albă

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) anunță că începând cu 1 iulie 2020 documentele Carte Verde atașate sau nu contractului de asigurare RCA vor fi tipărite pe hârtie albă. Polițele încheiate înainte de această dată își păstrează valabilitatea până la expirare.

Începând cu data de 1 iulie 2020, asigurătorii care au dreptul să vândă asigurări RCA pe teritoriul României (membre ale BAAR) vor tipări polița de asigurare Carte Verde, indiferent dacă se eliberează cu Contractul de asigurare RCA sau în mod separat, pe hârtie de culoare albă în loc de culoare verde, așa cum este tipărită în prezent.

Decizia de schimbare a culorii este conformă cu reglementările care guvernează Sistemul Carte Verde și nu-i afectează în niciun fel pe deținătorii acestora. Valabilitatea polițelor de asigurare Carte Verde emise de asigurătorii români înainte de această dată pe hârtie de culoare verde se va menține până la expirarea perioadei de valabilitate a asigurării, menționată în polițele respective.

BAAR a informat despre noua culoare a poliței Carte Verde următoarele autorități naționale : Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF, Poliția de Frontieră și Poliția Rutieră.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Romania – BAAR consideră utile câteva recomandări importante pentru deținătorii de vehicule care doresc să circule cu mașina în străinătate. Astfel:

  • BAAR recomandă ca în cazul călătoriei în statele membre ale sistemului Carte Verde1 asigurații să aibă asupra lor asigurarea tipărită pe suport de hârtie, pentru a putea fi prezentată autorităților cu atribuții de control.
  • O altă recomandare a Biroului este aceea ca, înainte de deplasarea în străinătate, deținătorii de vehicule să verifice ca asigurarea Carte Verde să fie valabila în toate țările traversate/vizitate și pentru toată durata deplasării.

BAAR este asociația profesională a societăților de asigurare care pot practica, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie (RCA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *