Asigurări România

Polițe de sănătate extinse pentru COVID-19

Axa Global Healthcare și Generali Global Health extind acoperirea polițelor de asigurare de sănătate și la pacienții diagnosticați cu COVID-19.

În mod normal, asigurările de sănătate nu sunt valabile pentru cazurile de catastrofe naturale sau pandemii. Extinderea a fost anunțată de Leader Team Broker, intermediar specializat în managementul riscurilor și distribuirea polițelor de asigurări. Astfel, polițele emise de cei doi asiguratori vor acoperi cheltuielile de diagnosticare, tratament și spitalizare inclusiv în cazul COVID-19.

Cele două companii partenere au decis să nu activeze prevederile excluderii din contractele standard chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie COVID-19 – Alexandra Elena Durbacă, Director executiv Leader Team Broker.

Compania a informat deja clienții care se află în situația soluționării unei daune pe segmentul Sănătate, viață sau travel, oferite în parteneriat cu asiguratorul Allianz, că pot notifica, transmite electronic și completa online cât mai multe documente, pentru a limita deplasările clienților și eventuale întârzieri în livrarea dosarelor fizice și recuperarea daunelor.

Polița de sănătate din portofoliul Leader Team Broker acoperă costurile generate de schimbarea stării de sănătate și necesitatea medicală. Ulterior declarării oficiale a epidemiei la nivel național sau pandemiei la nivel global, pot beneficia de acoperirea riscului doar persoanele care au o poliță de asigurare cu acoperire internațională.

De altfel, datele companiei arată că anul trecut, asigurările de sănătate și viață au devenit a treia cea mai importantă poliță în top, pe clase de asigurări, cu o pondere de 13,5% în portofoliul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *