Asigurări

Asigurarea privată MediHelp acoperă noul coronavirus

Fie că se află pe teritoriul României sau în alte țări, cei care dețin o asigurare privată de sănătate cu acoperire internațională încheiată prin MediHelp Internațional, beneficiază de investigații medicale și tratament, inclusiv pentru infectarea cu noul coronavirus.

Asigurarea privată de sănătate MediHelp Internațional, oferită în parteneriat cu Generali Global Health, nu suferă modificări ale acoperirii în situația îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Deși pandemiile sunt considerate excluderi de către asiguratori, toate persoanele care au o astfel de asigurare și au nevoie de îngrijiri medicale speciale pot folosi polița de asigurare, iar costurile aferente tratamentelor vor fi rambursate.

În contextul în care nu există încă un tratament pentru infecția cu noul coronavirus, asigurarea de sănătate MediHelp va acoperi costurile vaccinurilor împotriva gripei, deși nu au un efect dovedit împotriva COVID-19, anunță MediHelp.

Același principiu va fi aplicat în momentul descoperii unui vaccin împotriva noului coronavirus, costurile acestuia fiind acoperite în situația în care polița de asigurare prevede astfel de beneficii.

Testarea împotriva COVID-19 nu este inclusă în polița de asigurare, dar în situația în care pacientul prezintă simptome gripale, costurile pentru diagnosticare și tratament pot fi acoperite conform beneficiilor alese de pacient la încheierea politei MediHelp Internațional. De asemenea, asigurații MediHelp vor putea cere îngrijire de urgență în situațiile specifice în care polița lor de asigurare prevede un astfel de beneficiu.

Planul de asigurare înseamnă o formă de protecție împotriva unui sistem național de sănătate care nu mai poate face față – SIR Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional

De asemenea, este important de menționat faptul că serviciile de ambulanță și transfer aerian pot fi folosite doar în cazul unei probleme medicale. Acestea nu pot fi folosite doar pentru simpla evacuare dintr-o zonă afectată de COVID-19. Evacuarea aeriană se va face doar în funcție de prevederile locale, acest lucru având impact asupra deciziilor de transfer către o altă unitate medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *