Agricultură

Sistemul de aplicare inteligentă a erbicidelor va fi disponibil în 2021

Erbicidare inteligenta

O tehnologie de aplicare cu precizie a erbicidelor, care va reduce semnificativ cantitatea totală de erbicide utilizate, va fi disponibilă din 2021. Sistemul de aplicare inteligentă este dezvoltat de Bosch și xarvio Digital Farming Solutions de la BASF.

xarvio FIELD MANAGER este o soluție digitală care îi ajută pe fermieri să ia decizii în diverse domenii ale activității lor agricole, scopul fiind acela de a realiza un sistem de cultivare mai eficient, care să protejeze mediul înconjurător și să asigure utilizarea optimă a fiecărei parcele.

Fermierii vor putea vedea în orice moment starea terenului, vor obține recomandări pentru fiecare parcelă și pot descărca un set de hărți care indică recomandările de aplicare pentru fiecare zonă în parte.

Conceptul se concentrează pe aplicarea precisă a erbicidelor în câmp pentru controlul buruienilor. Sistemul inteligent poate diferenția o buruiană de o plantă de cultură și aplică erbicidele selectiv.

În practică, mașina de erbicidat survolează câmpul, iar camerele de bord înregistrează imagini cu vegetația din întreaga zonă. Un sistem inteligent analizează semnalele senzorului online și identifică prezența unei buruieni, apoi controlează jeturile de pulverizare cu erbicid.

xarvio FIELD MANAGER utilizează diverși parametri pentru a determina ce tip de produs de protecția plantelor trebuie aplicat la cultura respectivă și în ce doză – Tobias Menne, șef BASF Digital Farming

Întreaga procedură de scanare, identificare și aplicare durează câteva milisecunde și se realizează într-o singură etapă de procesare. Rolul Bosch este de dezvoltare a tehnologiei senzorului de pe cameră, procesarea imaginilor și recunoașterea tiparelor, a unităților de control și conectivitatea sistemului.

Loturile inițiale de testare cu prototipuri, realizate în Europa și în America de Sud și de Nord au dat rezultate extrem de bune. Unul dintre următorii pași pentru pregătirea sistemului pentru piață este optimizarea rezoluției mașinii de erbicidat pentru a realiza o aplicare mai precisă a substanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *