Agricultură

Coronavirusul lovește în târgurile de agricultură și din industria alimentară

Evenimente mari și târguri anuale de referință din agricultură și industria alimentară din lume au fost amânate, anulate ori au fost închise mai devreme, din cauza raspândirii coronavirusului.

Dacă Salonul Internațional de Agricultură (SIA) de la Paris și-a închis porțile cu o zi mai devreme, alte târguri programate pentru lunile martie și aprilie au fost reprogramate sau chiar s-a renunțat la organizarea lor.

Astfel, chiar în România, datorită situației neprevăzute generate de apariția virusului COVID-19, organizatorii au decis amânarea Expoziției Internaționale GastroPan, pentru perioada 21-23 iunie 2020.

Decizia a fost luată în urma consultărilor purtate de organizatori cu expozanți, vizitatori și parteneri. Inițial, evenimentul era programat pentru perioada 12-14 martie 2020 la centrul expozițional Expo Arad.

Organizatorii GastroPan au ținut cont, prin această decizie, de recomandările autorităților de a se evita locurile aglomerate, precum și de evoluția rapidă a situației. Înrăutățirea acesteia ar putea genera interzicerea evenimentelor cu public sau instituirea carantinei în locații și pe durate imprevizibile.  

Lista evenimentelor reprogramate:

  • Salonul profesioniștilor din industria agroalimentară, care ar fi trebuit să se desfășoare în Franța, la Rennes, în intervalul 10 – 12 martie. Și acesta a fost amânat pentru perioada 26 – 28 mai a.c.
  • Salonului Internațional de Agricultură din Maroc (SIAM), ediția a 15-a, anunțat initial pentru 14-19 aprilie, a fost anulat.

Nu în ultimul rând, expozanții și organizatorii și-au exprimat îngrijorarea privind posibilele efecte epidemiologice, GastroPan fiind un târg cu participare națională și internațională. Ar fi fost dificil de monitorizat proveniența și starea de sănătate a tuturor participanților, spun organizatorii.

De altfel, și alte expoziții internaționale din Europa și din lume au fost amânate, iar cele care s-au ținut totuși în februarie au avut rezultate foarte slabe, numărul vizitatorilor fiind foarte mic.

Salonul Internațional de Agricultură (SIA) de la Paris, organizat în luna februarie, și-a închis porțile cu o zi mai devreme decât era prevăzut. Guvernul francez anunțase deja că au fost interzise manifestările la care participă mai mult de 5.000 de oameni.

O adevărată lovitură pentru organizatori, care oricum s-au plans că au avut mai puțini vizitatori în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus în Italia. În loc de 633.000 vizitatori câți au fost anul trecut, în acest an, abia dacă au trecut pe la case 500.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *