Agricultură

Clubul Fermierilor Români lansează un nou program pentru tinerii fermieri

Prin programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Clubul Fermierilor Români pregătește noile generații de antreprenori pentru a reprezenta interesele fermierilor români la nivel național și european.

Pentru a crește competitivitatea în sectorul agriculturii, Clubul Fermierilor Români a ales trei module pentru pregătirea tinerilor. Inițiere, prin care viitorii antreprenori vor urma cursuri de pregătire în comunicare și vorbire în public, diplomație și protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management și vânzări, managementul timpului și simulare de business.  

Al doilea modul se numește Aprofundare, ce presupune cursuri pentru aspecte legislative – juridice , aspecte fiscale, marketing și comunicare pentru afaceri, precum și modulul Consolidare. Acesta cuprinde stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanța României la Comisia Europeană, stagii de internship în România la instituțiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României, precum și stagii de practică la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole.

În sesiunea 2019-2020, sunt pregătiţi 18 tineri din diferite judeţe ale ţării, iar pentru sesiunea următoare (2020-2021) s-au înscris deja 14 tineri. Tinerii înscriși în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români.

Programul vine ca o soluție la principala îmbătrânirea populației active și interesul tot mai scăzut al tinerilor față de activitățile agricole – Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români

Misiunea „Tinerilor Lideri pentru Agricultură” este de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole și de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii românești la nivel național și al Uniunii Europene.  

De asemenea, programul dezvoltă inițiative pentru creșterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susțin dezvoltarea comunității agricole.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *