Agricultură

Cererile de plată către APIA vor fi depuse doar în format electronic

Documente online

Agenția de Plăți și Intervenția în Agricultură (APIA) a anunțat că de astăzi, 6 aprilie 2020, agricultorii pot depune cererile unice de plată aferente Campaniei 2020.

Cererile vor fi depuse în format electronic, prin utilizarea aplicației IPA online și a mijloacelor de comunicații a sistemului IACS. Decizia a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 89/03.04.2020.

Centrele județene și locale APIA vor primi și administra cererile de plată sau deconturile justificative și vor acorda viza rentierilor agricoli aferentă anului 2020 tot prin mijloace electronice. Documentele care se prezintă la depunerea cererii unice de platăsau la modificările aduse acesteia, cum ar fi copie CI sau pașaport, certificatul de înregistrare la ONRC, certificatul de înregistrare fiscală, dovada unui cont bancar activ, se vor transmite în sistem online.

De asemenea, documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic se transmit prin mijloace electronice. La fel și documentele pentru acordarea rentei viagere agricole și cererile de plată aferente ajutoarelor de tat și deconturile justificative privind Măsura 14 Bunăstarea animalelor.

Documentele aferente cererilor de plată pentru Măsura privind bunastarea animalelor, documentele aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor şi cele pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură vor fi scanate şi încărcate de către fiecare fermier pe un server extern (FTP) pus la dispoziţie de către APIA, unde vor avea drepturi doar de încărcare.

Fermierii vor crea un fișier cu denumirea societății și județul de unde sunt, în care vor încărca formularul de cerere de plată și documentele aferente. Funcționarii vor avea acces la serverul extern de unde vor descărca documentele aferente fiecărui fermier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *