Agricultură

British American Tobacco investește 175 milioane euro în fabrica de la Ploiești

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de tutun din România, investește 175 milioane euro în fabrica din Ploiești, pentru producția consumabilelor destinate produsul de încălzire a tutunului al companiei.

Investiția de 175 milioane euro în fabrica din Ploiești permite dezvoltarea unui nou spațiu de producție pentru glo, consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului. De asemenea, a facilitat extinderea capacităților existente de producție de țigarete și a inclus achiziția de mașini și dezvoltarea clădirilor și a infrastructurii.

În total, a fost creat un spațiu suplimentar de producție de circa 4.200 de metri pătrați, o creștere de aproape 20% în mai puțin de doi ani.

Cele 175 milioane euro investite în fabrica din Ploiești în ultimii doi ani demonstrează hotărârea noastră de a continua parteneriatul strategic pe care îl avem cu România – Ram Addanki, director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești devine a doua cea mai mare fabrică a grupului din Uniunea Europeană, după o investiție de aproape 500 milioane euro de la înființarea fabricii, în 1996, până în prezent.

Aproape 1.100 de angajați lucrează în fabrică, iar consumabilele din tutun pentru glo și țigări sunt exportate. BAT este liderul pieței de tutun din România, cu o cotă de piață de 53%, la 31.12.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *