Piața de capital

Vivre Deco a lansat obligațiuni în euro cu 5,25% randament anual

Mobilă și decorațiuni

Vivre Deco, magazin online de mobilă și decorațiuni, a încheiat cu succes plasamentul emisiunii de obligațiuni prin care a atras 3,5 milioane euro. Obligațiunile, denominate în euro, vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București (BVB).

Obligațiunile au scadența în 2025 și vin cu un randament de 5,25% pe an. Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Vivre a oferit 30.000 de obligațiuni în valoare nominală de 100 euro, cu dobândă între 4,5% și 5,5%. Oferta a fost suprasubscrisă, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, care a ajuns la valoarea finală de 3,5 milioane euro, cu jumătate de milion mai mult decât era plănuit inițial. Dobânda finală a fost stabilită la 5,25%. Cumpărătorii au fost 66 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali.

Dobânda este peste cea a inflației din prezent, de 3,6% conform ultimelor date disponibile. Dar și peste cea a dobânzilor oferite la depozitele bancare la termen, de sub 2% pe an. Dobânda de 5,25% pe an înseamnă un randament de 525 de euro la o investiție de 10.000 de euro, echivalentul a 100 de obligațiuni Vivre.

Listarea la BVB înseamnă că obligațiunile vor fi disponibile la tranzacționare pe piața secundară, adică vor fi putea fi vândute de deținători. Vânzarea se poate face în orice moment, prețul fiind calculat pornind de la perioada scursă de la emiterea obligațiunilor, astfel încât vânzătorul să își recupereze și dobânda.

„Studiem oportunitatea finanțării prin piața de capital din România de trei ani și ne bucurăm pentru succesul ofertei – Monica Cadoga, fondator și CEO al Vivre Deco.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru dezvoltarea companiei, în principal investiții în marketing pentru extinderea bazei de clienți și creșterea notorietății brandului. De asemenea, vor fi investiții în tehnologie și automatizări.

Listarea obligațiunilor pe piața AeRO de la BVB este estimată a avea loc peste trei săptămâni, sub simbolul VIV25E. Compania va fi prima din sectorul de comerț online care listează la BVB obligațiuni denominate în euro.

Compania a înregistrat în 2019 venituri de 200 milioane lei, un profit operațional de 7,1 milioane lei și un profit net de 3,4 milioane lei. Vivre este prezentă în nouă țări din Europa Centrală și de Est. Vivre este controlată de Monica Cadogan cu un pachet de 45%, Călin Fusu prin Neogen cu 50% și Vajda Andras Peter Nagy cu 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *