Auto Piața de capital

Tesla este cel mai valoros producător auto din lume

Cotația acțiunilor producătorului auto Tesla, fondat de Elon Musk, a ajuns la 1.000 USD/acțiune pe bursa de la New York, devenind astfel cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condițiile în care cel puțin șase angajați Tesla au fost testați pozitivi cu COVID-19 după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, inițial cu încălcarea restricțiilor impuse de autorități.

Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla’s Buffalo, New York, a fost pozitiv COVID-19 după redeschiderea acestei instalații, a anunțat The Verge.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de așteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Prețul accțiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, din cauza vânzărilor-record în 2019 și optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici de vehicule în China. Însă prețul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieței bursiere la răspândirea coronavirusului în SUA.

Prețul acțiunilor companiei s-a majorat din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piața bursieră crește în general. Succesul pe burse al acțiunilor Tesla, în special în această săptămână, ar putea fi coroborat cu creșterea vânzărilor de mașini noi pe piața din China, dar și de anunțul lui Musk că Tesla Semi va intra în producție, la care se adaugă reușita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *