Piața de capital

Tensiunile dintre SUA și China au dus la o nouă scădere pe burse

Prăbușire la bursa

Bursele internaționale au scăzut luni, pe fondul tensiunilor apărute între SUA și China cu privire la originea pandemiei, relatează Financial Times.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,5% la deschiderea ședinței, scăderile fiind mai puternice în Europa continentală. În Frankfurt, Dax a scăzut cu 2,9 la sută, iar indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 3,1%. Indicele pan-european Stoxx Europe 600, care urmărește cele mai mari companii din regiune, a scăzut cu 2,1 la sută.

Scăderile au apărut după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a reiterat duminică afirmațiile guvernului american care leagă apariția coronavirusului de laboratorul din Wuhan, China, fără a furniza dovezi. China a negat că virusul provine din laborator.

Într-un interviu televizat, Pompeo a mai spus că statul chinez blochează accesul la informații și refuză să coopereze cu oamenii de știință care încearcă să dezvolte un vaccin.

Vineri, piețele americane au scăzut cu 2,8 la sută după ce președintele Donald Trump a amenințat că va folosi tarifele vamale împotriva Beijingului, așezând Chinei la originea crizei de sănătate.

de cumpărare a activelor] este ilegal, trimițând întreaga periferie europeană într-o coadă de coadă”, a declarat Sebastien Galy, strateg la Nordea Asset Management.

Și bursele asiatice au scăzut. Indicele de referință Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 3,8%, în timp ce indicele Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 2,7%. Piețele din Japonia și China continentală au fost închise.

Și petrolul are un început slab de săptămână, lovit de îngrijorările legate de surplusul în furnizare și limitările în depozitare. Referința americană West Texas Intermediate a scăzut cu 5,2 la sută, la 18,75 dolari barilul la Londra, în timp ce țițeiul Brent, etalonul internațional, a scăzut cu 0,2 la sută la 26,35 dolari barilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *