Piața de capital

Serviciile de cloud ale Microsoft au crescut cu 775% în ultima săptămâna din martie

Microsoft

Serviciile Cloud reprezintă deja o direcție strategică pentru gigantul din tehnologie, înregistrând încă de anul trecut creșteri semnificative, de până la 27% în trimestrul patru din 2019.

Cererea pentru serviciile cloud oferite de Microsoft a crescut cu 775% în săptămâna 23-27 martie, în țările afectate, arată o analiză Tradeville. De altfel,

Tot pe fondul crizei provocate de coronavirus, o creștere puternică s-a resimtit și în cazul aplicației Teams, prin care Microsoft își propune să creeze un spațiu de lucru virtual pentru companii. În martie 2020, numărul de utilizatori pe platforma Teams a fost de 44 milioane, în creștere cu 120% față de noiembrie 2019. Doar în a treia săptămână din martie, Teams a adăugat 12 milioane de utilizatori zilnici, pe fondul epidemiei actuale.

Microsoft a devenit, anul trecut, al doilea jucător la nivel mondial pe piața serviciilor de infrastructură cloud, cu o cotă de piață de aproape 17%. Lider de piață este Amazon, cu o cotă de piață de 32,3%.

Piața serviciilor de infrastructură cloud a ajuns la 107 miliarde dolari în 2019 și este așteptată să crească la 141 miliarde dolari în 2020. În 2024 este estimată să depășească 284 miliarde dolari.

În ultimii ani, Microsoft și-a schimbat direcția strategică și s-a axat mai mult pe serviciile oferite. Ca atare, în anul fiscal 2019, serviciile (59,8 miliarde dolari) au avut un aport la venituri aproape egal cu cel al produselor companiei (66,1 miliarde dolari), notează Tradeville.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piață de peste un trilion de dolari. Acțiunile sale pot fi tranzacționate online prin intermediul Tradeville, oricând și de pe orice device, iar conturile pot fi deschise 100% on-line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *