Piața de capital

Bursele s-au redresat timid după cel mai negru trimestru din ultimii 82 de ani

Piețele de acțiuni s-a redresat timid în ultima săptămână, pe fondul stimulentelor monetare și fiscale uriașe, de 10.000 de miliarde de dolari, activate pe piețele americane.

Începând cu maximele record de la jumătatea lunii februarie, indicii Dow Jones și S&P 500 încheie trimestrul cu o cădere de 18% față de începutul anului, pe fondul adâncirii crizei din sănătate în Statele Unite și perturbă lanțurile de aprovizionare.

Scăderile au șters mai mult de 5.000 miliarde de dolari din valoarea firmelor S&P 500 în primul trimestru din 2020, iar investitorii se tem de falimente corporative și disponibilizări în masă în următoarele trei luni.

Indicele Dow Jones va atinge cea mai mare scădere procentuală trimestrială din 1987, iar Nasdaq va încheia cel mai slab trimestru din ultimii 12 ani. Sectorul energetic a avut cele mai slabe rezultate în acest an, scăderile fiind la peste jumătate din valorile anterioare crizei provocate de pandemie.

Bursa de pe Wall Street a deschis în scădere astăzi, 31 martie a.c., în încheierea celui mai rău trimestru pe care l-a avut din 1938, pe fondul pagubelor cauzate de căderea prețului petrolului și reducerea activităților comerciale cauzate de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *