Piața de capital

Patria Bank plasează pe BVB a doua ofertă de obligațiuni intermediată de TradeVille

Daniela Iliescu, președintePatria Bank

Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condițiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%.

Rezultatele confirmă evoluția pozitivă a băncii și încrederea investitorilor în aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.

Noua ofertă de obligațiuni negarantate, neconvertibile și subordonate a Patria Bank intermediata de SSIF TradeVille are o valoare de 8.187.000 Euro. Aceasta s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă.

Și pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja tradițional, iar procesul s-a desfășurat în mod simplu și rapid. Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București, similar cu emisiunea anterioara.

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piața de capital și de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar și în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe piețele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepționată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reușita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltarii viitoare prin susținerea mediului antreprenorial local si a companiilor mici și mijlocii – nucleul economiei locale. Contribuim in acest mod la promovarea incluziunii financiare in Romania” a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

La exact un an dupa succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligațiuni subordonate al Patria Bank. Soluțiile online și mobile de subscriere pe care le oferim clienților noștri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. In 2020, în circumstanțe care accentuează cu atat mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenți care susțin proiecte de dezvoltare natională, afaceri mici și mijlocii și inițiative antreprenoriale dinamice și extrem de diverse,” consideră Mihaela Bîciu, Director General TradeVille.

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *