Piața de capital

Obligațiunile Patria Bank sunt la tranzacționare pe Bursă

Obligațiunile emise de Patria Bank în urma unui plasament privat cu subscrieri totale de 8,49 milioane de euro au intrat la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB).

Emisiunea Patria Bank a însumat 10.000 de obligațiuni în valoare nominală de 500 euro/obligațiune, cu o dobândă de 6,50%/an, plătibilă semestrial, și scadența în septembrie 2027. Sunt obligațiuni de tip subordonat, negarantate și neconvertibile. Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligațiunilor a fost de 25.000 de euro.

”Piața de capital este o platformă de finanțare extrem de utilă pentru orice companie, indiferent de mărimea sa”, consideră Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București.

Vezi aici cum explică Daniela Iliescu, CEO, prin ce se diferențiază Patria Bank pe piața bancară din România la Adevărul Financiar Live

Strategia noastră de dezvoltare include utilizarea mecanismelor de finanțare prin piața de capital – Daniela Iliescu, Director General, Patria Bank.

Plasamentul privat al emisiunii de obligațiuni Patria Bank a fost intermediat de Tradeville, prezentă pe Bursa de la București de 25 de ani. Potențialul de creștere a pieței obligațiunilor din România a fost confirmat, în opinia experților, de evoluția plasamentului privat al obligațiunilor Patria Bank, care s-a încheiat cu o subscriere de 170% în doar două zile.

”Investitorii au la dispoziție o bună oportunitate de plasare a economiilor la o dobândă atractivă si speram sa atragem investitori noi în piață cu astfel de instrumente”, a declarat Mihaela Bȋciu, Director General, Tradeville.

Pe primele trei trimestre din acest an, Patria Bank a înregistrat un rezultat operațional pozitiv de 18,8 milioane lei și profit net de 5,8 milioane lei.

Listarea survine la două luni după plasamentul privat încheiat anticipat în doar două zile, ca urmare a supra-subscrierii cu 69,8% a sumei-țintă stabilită de către emitent. Acesta reprezentă cel mai mare plasament privat, și primul în valută, intermediat de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă din România.

Tradeville a intermediat, în ultimele 18 luni, șapte plasamente private de obligațiuni corporative si actiuni, pentru companii din diferite industrii: Norofert (îngrășăminte organice) Raiko Transilvania (sisteme pluviale), Bittnet (servicii IT), MW Green Power (producător de electricitate din surse regenerabile), Ascendia (e-learning), respectiv Patria Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *