Antreprenori Piața de capital

Obligațiunile QUALITANCE intră la tranzacționare pe bursă


Obligațiunile QUALITANCE, companie internațională de inovație, tehnologie și inteligență artificială, fondată în România, listează, începând cu data de 31 martie, obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare BVB.


Tranzacționarea vine după încheierea anticipată a plasamentului privat prin care compania a atras o finanțare de 1,5 milioane euro (suma țintă stabilită), ofertă depășită din prima zi, cu o suprasubscriere de 60%. Interesul ridicat pe care investitorii, 58 persoane fizice și 1 persoană juridică, l-au manifestat pentru emisiunea din luna decembrie a anului trecut confirmă și susține strategia de creștere accelerată a companiei.

După o prioritizare maximă a investițiilor pe zona de dezvoltare a structurii actuale, în special a celei internaționale recent create, care ne-a adus deja primele rezultate în business, prin semnarea unor contracte importante cu companii Fortune 500 – precum News Corp, Ford și Johnson & Johnson – care la nivelul anului 2019 au însemnat 20% din cifra înregistrată.

Continuăm strategia de creștere a echipei și a competențelor, de dezvoltare a propriilor platforme de tehnologie și de consolidare a prezenței globale – Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner QUALITANCE.

În 2020, eforturile companiei se vor concentra pe extinderea portofoliului cu noi clienți, mai cu seamă din sectorul financiar, oil & gas și energetic, și să punem în valoare modelul de business care ne definește cel mai bine – Business 5.0, a adăugat Constantinescu.

”Totodată, în această perioadă dificilă la nivel uman, social și economic, ne propunem să susținem o serie de inițiative în sprijinul comunității și să le oferim stabilitate și rezolvări digitale rapide clienților și partenerilor noștri”, adaugă Radu Constantinescu.

În cadrul plasamentului privat din luna decembrie 2019, QUALITANCE a oferit spre vânzare obligațiuni cu o valoare nominală de 500 euro, cu o scadență de trei ani și dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Qualitance a marcat o premieră pe piața bursieră, emisiunea de obligațiuni fiind prima desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”. Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă, a derulat oferta, o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România.

QUALITANCE este o companie internațională de tehnologie și inovație care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri. QUALITANCE folosește experience design, rapid prototyping și tehnologii emergente precum AI și Machine Learning pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare și pentru a ajuta organizații mari să facă pasul către economia digitală hiper scalabilă a secolului 21.

Compania a fost înființată în 2007 și are aproximativ 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York, Londra și Sydney. Printre clienții QUALITANCE se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson sau News Corp.

QUALITANCE a fost desemnată de către Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe și Inc.5000 Europe drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere a veniturilor. În 2017, QUALITANCE a primit titlul de Compania Anului din partea Asociației Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *