Piața de capital

Opțiuni investiționale în clinicile Dr. Leahu

După ce a încheiat anticipat, pe 25 octombrie, plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei de la investitori, lanţul de clinici dentare Dr.Leahu va lista luni, 2 decembrie, obligaţiuni de 10 milioane lei pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Clinicile dentare Dr. Leahu au oferit spre vânzare 100.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%. Au subscris peste 60 de investitori, iar operațiunea de plasare a fost închisă anticipat, în urma suprasubscrierii.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite,potrivit declarațiilor fondatorului, Ionuț Leahu, pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special pentru achiziţia unei clinici in Europa de Vest.

Vezi aici discuția cu dr. Ionuț Leahu la Adevărul financiar Live:

Extinderea prin deschiderea unei clinici în afara țării va contribui la creşterea numărului de clienţi străini care vor solicita tratamentele pe care le oferă clinicile Dr. Leahu în țară, prin echipa de medici specialiști de care dispune.

Reţeaua privată de stomatologie operează şase unităţi în Capitală şi câte una în Piteşti, Timişoara şi Turda. Compania estimează afaceri 48,4 milioane lei în 2019 şi un profit net de cinci milioane lei.

Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *