Piața de capital

Numărul 16 este cu noroc pentru Golden Food Snacks

Golden Food Snacks, grupul care deține brandul producător de semințe Elmas, a lansat prima emisiune de obligațiuni la Bursa de Valori București, cu o valoare de 4,7 milioane lei.

Grupul estimează că până în 2021-2022 va lista 20-30% din acțiuni. Emisiunea cuprinde 47.000 de obligațiuni, cu o maturitate de trei ani și o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

Obligațiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat derulat în vara acestui an, prin intermediarul BRK Financial Group (BRK), societate de investiții financiare.

Golden Foods Snacks face parte dintr-un grup de companii active în România și Grecia, specializat în producția și ambalarea nucilor, alunelor, semințelor și fructelor uscate. Compania a fost evaluată la aproape patru milioane de euro de către firma de consultanță CMF Consulting.

Este cel mai activ an in ceea ce priveste numărul de obligațiuni listate la Bursa de Valori București – Lucian Anghel, Președinte BVB.

Acționarul indirect al companiei Golden Foods Snacks este familia Mitzaliz, prin GF Holding Limited (55,78%) si Golden Brands Limited (44,22%). 

În 2018, Golden Foods Snacks a înregistrat o cifră de afaceri de 46,2 milioane lei, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2018. Mai mult de jumătate din cifra de afaceri, circa 76%, a fost realizată din activitatea cu comerțul modern. Iar 24% din comerțul tradițional și export.

Compania exportează 5% din cifra de afaceri în Anglia, Germania, Turcia, iar 90% din export merge către Australia. În ceea ce privește comețul tradițional, grupul lucrează cu unul dintre cei mai mari distribuitori naționali, Aquila Part Prod.

În acest an au avut loc 16 emisiuni de obligațiuni la Bursa de Valori București, a 17-a urmând să aibă loc lunea aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *