Piața de capital

Hidroelectrica se pregătește pentru lansarea ofertei publice inițiale

Hidroelectrica a ales STJ Advisors Group Limited drept consultant pentru piața de capital, în vederea pregătirii și asistenței pentru derularea ofertei publice inițiale (IPO), inclusiv alegerea intermediarului ofertei.

Contractul atribuit STJ Advisors Group Limited în calitate de „Equity Advisor” a fost dat ca urmare a unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei operatori economici, oferta câștigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, față de 1.752.500 euro buget estimat.

Conducerea Hidroelectrica a propus acționarilor un plan de investiții de 26 miliarde lei până în 2030. Sumele ce vor fi obținute din IPO vor contribui șa accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei ca sursă esențială de finanțare.

Momentul listării va fi ales ulterior, împreună cu intermediarul astfel încât să aducă beneficii maxime acționarilor.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

În spiritul direcțiilor europene de decarbonizare stabilite prin Green –Deal, compania și-a actualizat de curând strategia investițională, proiectele de dezvoltare incluzând realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore și off-shore, dezvoltarea de rețele de încărcare a automobilelor electrice, realizarea de construcții hidro-energetice pe fluviul Dunărea, contrucția unei stații de obținere a hidrogenului prin electroliză etc.

STJ este cea mai importantă companie de consultanță independentă la nivel global pentru piețele de capital. Specialiștii STJ au contribuit la peste 1.000 de tranzacții la nivel mondial, cu o valoare totală de peste 390 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *