Piața de capital

Bursa de la București începe săptămâna cu +5%

Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a deschis ziua şi săptămâna de tranzacţionare cu o creştere de 5% după scăderile pronunţate de săptămâna trecută.

Evoluţia Bursei de la Bucureşti (BVB) este cumva în acord cu mersul burselor asiatice şi europene, care au început, de asemenea, săptămâna pe creștere. Explicația principală ar fi, în opinia analiștilor, măsurile de susţinere anunţate de factorii decidenți din mai multe ţări, cu privire la măsurile de combatere a epidemiei cu coronavirus.

Toţi cei nouă indici ai BVB au fost, în această dimineață, pe creştere, în medie ci aproape 5%. La mai puţin de o oră de la deschidere, indicele principal BET marca un salt de 4,9%.

Pe lângă măsurile fiscale anunţate de Italia, Germania şi-a făcut publică intenţia de susţinere în weekend. Totodată, pieţele pariază acum pe o tăiere de 0,5% a dobânzilor de către Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) la şedinţa de politică monetară din martie.

Pieţele dezvoltate din Europa marcau creşteri cuprinse între 1-2%, în timp ce bursele asiatice au evoluat de asemenea pozitiv, cu indicele chinez de la Shanghai în creştere cu 3,1%.

Ţările G7 vor lua „măsuri concertate” pentru a limita impactul economic al epidemiei de coronavirus, a anunţat ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire. Acesta a adăugat miniştrii celor mai dezvoltate ţări vor purta săptămâna aceasta discuţii pentru a decide cei mai buni paşi înainte.

Contractele futures pe indicele de referinţă american S&P 500 se tranzacţionau în creştere cu circa 2%, indicând o deschidere pe plus la Wall Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *