Bănci Piața de capital

BCR listează primele obligațiuni nepreferențiale din România și ECE

BCR lansează prima  emisiune de obligațiuni  nepreferențiale din România și din Europa Centrală și de Est, cu o valoare de 600 de milioane de lei.


Obligațiunile au o maturitate la 7 ani, vor fi listate la Bursa de Valori București (BVB) și reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piața locală de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligațiuni un rating final de BBB+.

Lansarea ofertei pe piață a generat un interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obținut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Emisiunea de obligațiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piața locală și obiectivul de a ne consolida rezultatele – Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română. 

Diversificarea surselor de finanțare face parte din strategia BCR de dezvoltare pe termen lung, completează acesta.

Obligațiunile BCR sunt de succes, atât din punct de vedere al valorii, având în vedere că este una dintre cele mai mari emisiuni de pe piața de capital din România, dar și pentru timpul foarte scurt necesar încheierii tranzacției.

”Poate fi un exemplu bun pentru alte proiecte din domeniul instrumentelor de datorie”, a declarat Adrian Tănase, CEO BVB, cu acest prilej.

Emisiunea de obligațiuni a fost un succes încă de la supra-subscrierea în registrul de ordine a țintei de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia de majorare a emisiunii până la 600 de milioane de lei.

Cu această emisiune, BCR se aliniază la noile reglementări UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerința minimă de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) și liniile directoare MREL in linie cu strategia de rezolutie pe care o urmărește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *