Piața de capital

Autonom intră pe bursă cu obligațiuni de 20 milioane euro

Prima emisiunea de obligațiuni pe bursă a companiei Autonom Services a fost suprasubscrisă, atât de către persoane fizice cât și de investitori instituționali: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de investiții financiare, societăți de asigurări.

În valoare totală de 20 de milioane de euro, instrumentele cu venit fix emise de Autonom Services reprezintă una dintre cele mai puternice emisiuni de obligațiuni corporative din istora BVB ale unei companii antreprenoriale din România.

Succesul Autonom se bazează pe mulțumirea clienților și pe evoluția constantă a angajaților. ”Astăzi, adăugăm încă un pilon important afacerii noastre, și anume îndeplinirea unor standarde înalte de guvernanță corporativă, specifice calității de emitent pe piața de capital”, a declarat Marius Ștefan, co-acționar și fondator al grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services.

În 2017, Autonom Services a fost nominalizată între cele 15 companii finaliste ale primei ediții a proiectului „Made in Romania”, organizată de BVB.

Piața de capital din România oferă oportunități extraordinare de finanțare pentru companiile locale care se bazează pe modele de afaceri valoroase și transparente – Dan Ștefan,  co-acționar al grupului Autonom International.

Prima emisiune de obligațiuni corporative a Autonom Services S.A., cel mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România, a fost admisă la tranzacționare începând cu data de 4 decembrie 2019, pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB). Obligațiunile, tranzacționate sub simbolul AUT24E, au o valoare nominală de 1.000 euro, scadența de cinci ani și o dobândă fixă de 4,45%, p.a., plătibilă anual. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *