Pensii

Grupul Banca Transilvania intră pe piața pensiilor facultative prin preluarea Certinvest Pensii

Achiziţia Certinvest Pensii, singurul administrator local de pensii din România, de către Grupul Banca Transilvania, a fost aprobată de ASF. Astfel, BT intră direct pe locul opt din zece pe piața fondurilor facultative de pensii.

ASF a avizat implicit, odată cu această tranzacție, cota de pste 5% din capitalul social al Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. pe care BT Asset Management S.A.I. S.A. o va avea la finalizarea achiziției.

Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT – Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management.

Achiziția se înscrie în planurile Grupului Financiar Banca Transilvania de a-şi extinde serviciile financiare pentru cei peste trei milioane de clienți printr-o investiție în domeniul pensiilor private. În toamna anului trecut, a avut loc, de altfel, semnarea, în Bucureşti, a unui agajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia aprobată acum de ASF.

Ce îşi propune Grupul Financiar Banca Transilvania prin cea mai nouă achiziţie:

  • Viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant pe piață, pe modelul companiilor din Grupul BT;
  • Stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active;
  • Oferirea unei alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.

Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare şi peste 45.000 de clienți.

Certinvest Pensii (Pensia Mea) se situa, până la momentul tranzacției, pe locul opt din 10, între administratorii de fonduri, cu aproape 2% cotă de piață ca active.

Eugen Voicu, fondator și acționar majoritar al aministratorului de fonduri Certinvest, a renunțat, în urmă cu un an, la funcția de președinte al companiei pe care a fondat-o în anul 1994.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *