Investiții

Morphosis Capital a pregătit 50 milioane euro pentru șase IMM-uri românești

Fondul de investiții românesc Morphosis Capital intenționează să investească 50 milioane euro capital subscris în cel puțin șase IMM-uri, până la sfârșitul lui 2022.

Anul trecut, Morhosis Capital a făcut prima investiție de portofoliu în DocProcess, o companie de tehnologie din România. Fondul are șase companii în pipeline care ar putea primi o infuzie de capital între și 10 milioane de euro fiecare.

Morphosis Capital investește în IMM-uri românești scalabile, care au potențialul de a se extinde național și internațional.

Strategia de investiții a fondului vizează preluarea atât de participații minoritare cât și majoritare ce pornesc de la 30% și până la 70%. De asemenea, Morphosis Capital formează și parteneriate cu companiile din portofoliu.

IMM-urile românești au acces la o infrastructură robustă care le poate ajuta să-și lase amprenta la nivel internațional – Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Fondul European de Investiții prin Programul Operațional Regional, finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, este investitorul principal în Morphosis Capital.

Printre investitori se mai numără și Banca Transilvania, investitori instituționali din Belgia și Orientul Mijlociu și antreprenori din România și din străinătate.

Fondatorii intenționează să lanseze al doilea fond în următorii cinci ani. Acești vor să ofere acces la capital companiilor românești care doresc să se extindă și în afara României.

Cele mai mari fonduri de investiții de tip venture capital prezente în România

  • 3TS Capital Partners – fond în valoare de 300 milioane euro
  • Earlybird Venture Capital – fond în valoare de 135 milioane euro
  • Gecad Ventures – fond în valoare de 100 milioane euro

În urma infuziei de capital primită de la Morphosis anul trecut, DocProcess și-a dezvoltat echipa locală și a deschis un nou birou la Brașov. De asemenea, a inaugurat un birou comercial la Paris, Franța pentru a-și crește poziția în Europa de Vest.

Morphosis Capital este un fond românesc de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. A fost înființat în 2018 de patru antreprenori, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu.

Morphosis Capital investește între cinci și 10 milioane de euro în companii românești din servicii medicale, tehnologie și servicii B2B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *