Metale&pietre prețioase

Utilizatorii premium Revolut pot tranzacționa aur direct din aplicație

Clienții platformei Revolut care dețin conturi Metal sau Premium pot să cumpere și să vândă aur direct din aplicație.

Aurul va fi disponibil în aplicația Revolut în secțiunea „Bunuri” din Tabloul de bord. Utilizatorii pot cumpăra și tranzacționa aur, în baza datelor de performanță a pieței pe care Revolut le obține de la de la partenerul său de încredere în furnizarea serviciilor ce implică aurul. Expunerea la aur, deținută de utilizatori, se bazează pe aur real, fizic, păstrat în siguranță de partenerul nostru de încredere.

Expunerea la aur poate fi transferată de la un utilizator Revolut la altul prin intermediul aplicației Revolut sau poate fi convertită instantaneu în criptomonede sau în bani, pentru efectuarea de plăți. 

Revolut oferă de asemenea o funcționalitate de schimb automat prin care utilizatorii pot stabili un anumit preț la care doresc să tranzacționeze aurul, fintech-ul urmând să finalizeze tranzacția atunci când prețul pieței atinge prețul stabilit.

Obiectivul nostru este să le oferim utilizatorilor cât de multe opțiuni, astfel încât să poată economisi, investi și gestiona banii proprii așa cum doresc – Ivan Chalov, Product Owner for Precious Metals – Revolut

Introducerea funcționalității Gold este cel mai recent pas făcut de Revolut în direcția înlăturării barierelor ce sunt de obicei asociate cu produsele financiare puțin accesibile, cum ar fi expunerea la aur, și vine în continuarea lansării platformei de criptomonede din decembrie 2017 și a platformei de tranzacționare de acțiuni, fără comisioane, din iulie 2019.

Servicii Revolut la tranzacțiile cu aur direct din aplicație:

  • Expunerea la aur poate fi transferată de la un utilizator la altul
  • Schimb automat pentru a stabili prețul de tranzacționare
  • Expunerea se bazează pe aur fizic, existent la partenerul Revolut

Spre deosebire de banii electronici, aurul nu este reglementat în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) și nici nu este protejat prin reglementări privind banii electronici. Prin urmare, este vorba despre o investiție cu risc și este bine ca oricine decide să investească astfel, să se informeze, să analizeze și să ia în considerare riscurile aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *