Imobiliare

Vechiul program Prima Casă devine Noua Casă și va permite credite de până la 140.000 euro

Plafonul pentru creditele destinate achiziției de locuințe noi s-a dublat, după ce Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care plafonul crește la 140.000 de euro, iar garanția va fi de 80%.

Vechiul program de creditare cu garanția statului a creditelor pentru Prima Casă a fost redesenat, pentru ”a stimula dezvoltarea imobiliară și sectorul construcțiilor și, în același timp, pentru a veni în sprijinul celor care vor să achiziționeze, în perioada următoare o locuință nouă”, după cum se arată în comunicarea de presă.

Cele două modificări importante privesc suma maximă și nivelul garanției, astfel: plafonul pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi a fost dublat, de la 70.000 la l 140.000 de euro, iar valoarea garanției este de 80% din valoarea creditului.

Sunt modificări prin care se are în vedere dezvoltarea sectorului imobiliar inclusiv pentru locuințele de până la 120 de metri pătrați, astfel încât cei care au posibilitatea și doresc să acceseze o astfel de facilitate să poate să achiziționeze și apartamente mai mari decât cele care sunt în prezent pe piață prin programul Prima casă”, a spus Dancă.

Ordonanța de Urgență a fost adoptată în prima lectură urmând ca după primirea avizului de la Consiliul legislativ să fie adoptată final în următoarea ședința de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *