Imobiliare

Investitorul turc Ali Capa a lansat un nou concept de birouri în București

TC Capital, companie de investiții și dezvoltare de proprietăți, cu sediul în România, fondată și condusă de investitorul turc Ali Çapa, lansează un nou tip de investiție pe piața imobiliară din București. Este vorba despre clădiri de birouri de clasă A care oferă la vânzare ori spre închiriere birouri cu suprafețe mici.

Astfel, Hyperion Towers, care are o poziție strategică pe Bulevardul Pipera, devine primul proiect mare de birouri de clasă A, ce va fi vândut în suprafețe mici, începând de la 200 mp și cu prețuri de la 720 euro/mp.

Acest concept este proiectat să răspundă nevoii în creștere a întreprinderilor mici și mijlocii de spații de birouri de clasă A de înaltă calitate, dar de mici dimensiuni și la prețuri accesibile.

Hyperion Towers are o suprafață totală de 40.000 mp, cu 20.000 mp incluși în prima clădire a cărei renovare va fi terminată în curând, devenind astfel primul proiect major care vinde birouri pe o piață dominată de închiriere și unde tranzacțiile prin vânzare se referă numai la clădiri întregi.

Piața locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spații de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, în opinia dezvoltatorului turc.

Aceste firme au în prezent opțiuni limitate și își desfășoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficiența folosirii spațiului și calitatea nu sunt deloc la un nivel optim.

Ali Capa estimează că aproximativ 60% dintre IMM-urile din București, în special startup-uri și firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spații de birouri de înaltă calitate. Și, mai mult, aceste spații trebuie să aibă dimensiuni  care să poată fi adaptate nevoilor lor și care să aibă prețuri accesibile.

Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unități mai mici, are un puternic potențial de a revoluționa piața locală IMM-uri – Ali Çapa, CEO TC Capital.

Clienții vor avea oportunitatea de a achiziționa spații de birouri cu prețuri începând de la 730 euro/mp, sau de a închiria la prețuri pornind de la 7 euro/mp.

Ali Capa consideră că este nevoie de spații de birouri clasa A, cu dimensiuni  adaptabile și prețuri accesibile. Potrivit statisticilor industriei imobiliare, peste 60% din cererea anuală din București este pentru birouri de până la 1.000 mp.

Companiile mici și mijlocii sunt dornice să-și diversifice portofoliul investițional cu un puternic câștig de capital potențial și active ușor de gestionat și cu randament ridicat. Prin acest concept TC Capital vrea să lanseze un instrument imobiliar care lipsea pieței de clădiri de birouri din București și care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute. Între timp, activitățile de închiriere în clădire vor continua în paralel cu activitatea de vânzare.

Hyperion Towers este un proiect care cuprinde două clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 40.000 mp de spații de birouri de clasă A, care beneficiază de o parcare generoasă. În acest moment, complexul trece printr-un proces extins de renovare, a cărei buget total se ridică la 14 milioane de euro.

Lucrările se desfășoară în două faze, cu o investiție de circa 7 milioane de euro pentru fiecare clădire. Data estimată pentru terminarea lucrărilor de la prima clădire este finalul lui 2019, în timp ce pentru cea de-a doua clădire termenul este a doua jumătate a lui 2020.

Hyperion Towers este situat pe Bulevardul Pipera, una dintre zonele cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare din București. Recent, bulevardul a fost reabilitat și lărgit, i s-au adăugat noi linii de transport public, existând astfel o conexiune mult mai bună cu centrul orașului. Proiectul oferă angajaților servicii gratuite de transport până la stația de metrou Aurel Vlaicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *