Imobiliare Travel

Hotelul Castel Dracula din inima Transilvaniei caută investitorii potriviți planurilor ambițioase de dezvoltare

Singurul hotel de tip castel din România, cu turn și curte interioară, construit și amenajat în stil medieval, Hotelul „Castel Dracula”, caută investitori cu obiectivul declarat de a dezvolta un business într-unul dintre cele mai ofertante domenii ale economiei naționale, turismul premium.

Situat în inima Transilvaniei, aproape de Bistrița – Năsăud, într-un peisaj de vis, Hotelul Castel Dracula este deja foarte bine cunoscut turiștilor români și străini deopotrivă. Poziționat geografic undeva la marginea de sus a Transilvaniei, în Pasul Tihuța din Munţii Bârgăului, la Piatra Fântânele, în județul Bistrița Năsăud, Hotel Castel Dracula, este singurul hotel de tip castel din România.

Inspirat atât în ceea ce privește poziționarea, cât și liniile arhitecturale, din arhicunoscutul roman gotic „Dracula”, publicat în 1897 de către irlandezul Bram Stoker, hotelul este una dintre perlele turismului românesc, atât prin poziționarea sa la marginea de sus a Transilvaniei, la granița cu Moldova, cât și prin condițiile moderne de confort, îmbinate cu cele gotice, într-un peisaj verde impresionat, demn de povestea pe care o transpune cu succes de peste 40 de ani. Urmărite parcă la indigo, din castelul creionat de Bram Stoker, inspirat la rândul lui de însăși misterele Transilvaniei, încăperile Hotelului Castel Dracula amintesc vizitatorilor din toată lumea de bogăția și farmecul meleagurilor românești.

Exteriorul castelului pare desprins dintr-o secvență de film medieval

Atât construcția, cât și curtea interioară impresionează prin originalitate. Curtea, foarte mică, pavată cu pietre, culorile cenușii și ziduri înalte, dau aerul unei cetăți transilvănene. Exteriorul este îmbrăcat în alb, iar unii pereți sunt dublați cu un perete de piatră și decorați cu ferestre mici cu rame negre. Poarta de la intrare este grea, confecționată din lemn masiv demnă de cetatea pe care o susține.

Bustul creatorul mitului contelui Dracula, Bram Stoker, îi „întâmpină” pe vizitatori în curtea interioară, de unde se pot vedea cu ușurință Munții Rodnei, cu vârfurile Ineu și Ineuț, Munții Călimani și Suhard, vârful Heniu Mare, pârtia de schi cu telescaun și Mănăstirea Piatra Fântânele.

Hotelul dispune de 130 locuri în 67 de spații de cazare

Construit și amenajat în cea mai mare parte în stilul unui castel medieval, hotelul pune la dispoziție peste 130 de spații de cazare moderne, cu saloane decorate tematic, care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.

La cerere, toate pot fi amenajate și adaptate cerințelor de săli de conferință, cu dotările corespunzătoare. În turnul castelului nu se află prizonieri sau domnițe la ananghie, ci un bar cu peste 40 de locuri, perfect potrivit unor seri aparte.

Designul de interior s-a bazat, în viziunea arhitecților care au lucrat la proiect, pe lemnul natural. Ușile interioare și mobilierul sunt de culoare închisă. Decorațiunile cu lilieci, cranii, animale împăiate amintesc de cine poate a locuit odată aici, iar pe unul dintre pereți se află un tablou sugestiv pentru numele hotelului, în care vampirii, desigur, sorb sângele tinerelor ispititoare.

Cavoul Contelui Dracula

Pentru a ajunge la cavoul contelui trebuie să treci prin coridorul îngust și întunecat, în care oricând poți fi surprins de ceva înspăimântător. Scările din lemn vechi care scârțâie sunt destul de greu de observat la lumina lumânării. În odaia contelui există numeroase picturi și un sicriu în care se credea că se află Dracula. Camera este luminată cu lumânări, ceea ce conferă o notă de mister. 

Poziţionat la 1116 m altitudine, la 37 km distanță de centrul stațiunii Vatra Dornei, Hotel Castel Dracula este înconjurat de natură, perfect pentru turism de-a lungul întregului an. Anual se organizează festivaluri și evenimente artistice de Haloween, pentru turiștii străini și nu numai, iar din anul 2012 se organizează Festivalul usturoiului, care are menirea de a alunga spiritele rele. 

Când spui „Tihuța” spui „Dracula”, un loc „înfricoșător” prin frumusețe, care atrage mulți turiști cu legenda sângerosului conte, amplificată de miturile cărții scriitorului Bram Stoker. După anii 1990, castelul a fost preluat de Agro Prod Invest, care a păstrat stilul arhitectural al castelului, precum și esența misterului care îl înconjoară.

Proprietatea imobiliară este amplasată într-o zonă rurală, muntoasă, în Pasul Tihuța, din județul Bistrița-Năsăud, la 1116 m altitudine, la 37 km distanță de centrul stațiunii Vatra Dornei. Accesul la proprietate se poate asigura, pietonal sau rutier, direct din Drumul Național DN17.

Hotelul Castel Dracula a fost construit în 1983, la inițiativa lui Alexandru Misiuga, pionier în dezvoltarea turismului draculist din țara noastră, pe atunci director al oficiului Județean de Turism Bistriţa-Năsăud. După ce a citit romanul „Dracula” al lui Bram Stoker, a cărui acțiune are loc în Pasul Tihuța (Pasul Bîrgău) din Carpați, acesta și-a dorit să construiască un hotel-castel similar celui prezentat în opera de ficțiune, lucru care s-a și întâmplat.

Hotel Castel Dracula este singurul hotel de tip castel din România, cu o vechime de peste 40 de ani, cu turn și curte interioară, construit și amenajat în stil medieval. Proprietatea imobiliară este formată din teren, în suprafață de 11.464 mp + hotel cu Sc=1353,86 mp, Scd=4097,53 mp, Su=3555 mp. Atât construcția, cât și curtea interioară impresionează prin originalitate. Curtea exterioară a hotelului găzduiește și astăzi bustul lui Bram Stoker, creatorul mitului contelui Dracula.

Complexul hotelier este compus din demisol, parter și trei etaje și are o capacitate de cazare de 130 de locuri, împărțite în 67 de spații de cazare, camere duble, triple și apartamente, dotate cu facilități moderne. Principalele funcțiuni ale hotelului sunt: zonă de recepție, bucătărie, salon-restaurant, biliard și bar, cramă, recepție, camere personal, spații depozitare și spații tehnice la demisol. Cele două restaurante ale hotelului, care la cerere pot fi amenajate ca săli de conferință, cu dotările corespunzătoare, au o capacitate de 67, respectiv 120 de locuri, iar în turnul hotelului se află barul de zi, cu o capacitate de 40 de locuri.

Locația este dotată cu bunuri mobile precum: echipamente tehnologice, mijloace de transport, mobilier și aparatură birotică, în general bunuri care contribuie și asigură funcționalitatea complexului hotelier.

Astăzi, Hotel Castel Dracula, în proprietatea Agro Invest Prod, caută un investitor cu potențial pentru achiziționarea întregului complex hotelier, societatea țintind continuarea și dezvoltarea activității de carmangerie și măcelărie în portofoliul CITR în procedura de observație în contextul insolvenței.

Licitația pornește de la 1,6 milioane euro la care se adaugă TVA, este programată pentru 7.09.2020, ora 12.00, și va avea loc în mediul online. Caietele de sarcini pot fi achiziționate de la administratorul judiciar CITR. Documentația de înscriere la licitație va trebui depusă cu cel târziu 24 de ore înaintea datei și orei de desfășurare a licitației.

Gheorghe Florea, Regional Sales Manager CITR, poate fi contactat pentru toate detaliile la telefon 0737 330 213 și email gheorghe.florea@citr.ro.

Investițiile imobiliare, indiferent de pulsul vremurilor economice, în criză sau nu, își dovedesc întotdeauna profitabilitatea, mai ales dacă îndeplinesc criterii de performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *