Bancare

Doar 2,5% din populația României are un credit ipotecar sau imobiliar

Credit ipotecar

Piața creditelor ipotecare sau imobiliare reprezintă două treimi din valoarea soldului creditelor contractate de populația României, iar numărul persoanelor care au un astfel de credit este de aproape o jumătate de milion.

Raportată la o populație de 19 milioane de locuitori, cifra de 485.270 de persoane fizice care aveau, la finele anului trecut, credite ipotecare/imobiliare de la bănci reprezintă 2,5% din total.

Numărul debitorilor persoane fizice cu credite ipotecare este de 283.769 și numărul debitorilor persoane fizice cu alte credite pentru investiții imobiliare este de 201.505, arată datele Băncii Naționale a României.

Peste 96% din populația României este proprietară pe casa ori apartamentul în care locuiește

Valoarea creditelor ipotecare și pentru alte investiții imobiliare se ridică la 20 miliarde euro, adică 10% din Produsul Intern Brut al României. Aproximativ 100.650 companii se dezvoltă cu finanțare de la băncile din România, potrivit datelor la finele anului 2019. Valoarea finanțărilor acordate de bănci companiilor se cifrează la 25 miliarde de euro, la finele lunii noiembrie 2019.

Pentru dezvoltarea IMM-urilor, antreprenorii au contractat finanțări de la băncile din România în valoare de 17 miliarde de euro, potrivit datelor din luna noiembrie 2019.Românii fac aproximativ 885 milioane de tranzacții electronice în siguranță anual prin intermediul băncilor din România. În agricultură, românii au contractat credite de peste două miliarde de euro,  potrivit datelor aferente lunii septembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *