Artă&Colecții

Serie de 10.000 medalii comemorative dedicate domnitorului Cuza

Medalia dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a înfăptuit Unirea Principatelor Române, este înnobilată cu aur pur și face parte dintr-o serie limitată, de numai 10.000 de exemplare.

Piesa, realizată de Casa de Monede, face parte din colecția „Cele mai mari personalități ale poporului român” și poate fi achiziționată cu 99 lei. La acest preț se adaugă și taxe de ambalare și expediere de 29 lei. Cei care vor intra în posesia monedei vor primi și certificat de autentificare.

Medalia este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF.

Începem anul cu parteneriatul Proud To Be Romanian și Romfilatelia pentru a lansa medalia dedicată celui care a înfăptuit Unirea Principatelor –   Luboš Krčil, reprezentantul Casa de Monede

Medaliile comemorative sunt speciale datorită valorii pe care o au pe termen lung, la care se adaugă și designul artistic și original.

Deoarece valoarea obiectului crește, în ultimii ani a existat un interes major în rândul oamenilor care sunt în cautare de a investi în diferite obiecte de colecție. În acest sens, achiziționarea de monede de aur sau argint poate fi o investiție de valoare pe termen mediu și lung, întrucât prețul în creștere atât al aurului, cât și al argintului certifică importanța acestora.

Din punct de vedere investițional, la valoarea nominală se adaugă elemente care cresc valoarea monedelor de colecție: seria limitată, certificarea dată de emitent, evenimentul sau personalitatea comemorate.

Investiția în monede de colecție poate fi valorificată și transformată în lichidități fie prin vânzarea în cadrul unor licitații, organizate de casele de profil, fie prin vânzarea directă către alți colecționari.

Casa de Monede este principalul distribuitor al monedelor și medaliilor comemorative emise de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat de Autoritatea de Marcare din Republica Cehă pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *