Artă&Colecții

Cât de scump poate fi un vin bun și scump?

Colecționarii, dar și cei care vor să-și trateze apropiații cu vinuri fine, care sunt dispuși să plătească de la 150 euro în sus pe o sticlă, pot alege, în Licitația Casei Artmark, titluri celebre din pivnița unui restaurant din București.

Vinuri cu personalitate, create pentru oameni care au schimbat istoria lumii, vinuri născute acum 100 de ani sau vinuri recomandate de prețuri foarte mici în comparație cu valoarea lor, sunt oferite cunoscătorilor în cadrul găsesc Licitației de vinuri Artmark, de joi, 30 ianuarie 2020.

Pol Roger, casa de șampanie a Familiei Regale a Marii Britanii, a creat un vin spumant elitist pentru Winston Churchil, atunci când acesta a fost numit în funcția de prim-ministru al Regatului Unit. Mare amator al acestui titlu, Churchil își comanda cantități imense dintr-un lot relativ restrâns, vinul fiind produs numai în ani cu struguri excepționali și având un stil robust și matur.

În onoarea lui Churchil, casa de vinuri Pol Roger a dedicat o etichetă și un cuvée care poartă numele marelui strateg englez și astăzi, iar ediția specială, vintage, se găsește în licitație la prețul de pornire de 150 de euro.

Al doilea titlu important din licitație face parte din topul celor mai scumpe și râvnite vinuri din lume și poate fi tranzacționat pe piață cu prețuri de până la 5.000 de euro. Impresionantul Chateau Petrus, Pomerol, are un preț de pornire de numai 900 de euro în licitația de la București. Acest „blue chip”, pentru colecționari, datează din 1979 – ediție cu o structură puternică, dar de mare rafinament.

Urmează Chateau Pomies Agassac din 1919 ,un vin de 101 ani, care pornește de la 225 de euro. Vinul se va licita într-un lot de 4 sticle. Prima licitație de vinuri din 2020 se remarcă și prin deținerea vinului preferat al celebrului critic de vin Robert Parker – Opus One din 2015. Vinul ce provine de pe continentul american are prețul de pornire de 150 de euro în licitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *