Artă&Colecții

Casa britanică de licitații Sotheby’s va opera pe piața din România prin asocierea cu Artmark Historical Estate

Brandul internațional Sotheby’s s-a lansat marți în România, sub numele Romania Sotheby’s International Realty, prin asocierea cu Artmark Historical Estate.

Sotheby’s International Realty Affiliates LLC pătrunde pe piața românească prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie ce a aparținut grupului Artmark – cea mai mare platformă de promovare culturală din piața românească de artă, istorie și bunuri simbolice.

Romania Sotheby’s International Realty se va concentra pe achiziții de proprietăți istorice și de lux din țara noastră și va oferi, la nivel global, accesul la proprietățile reprezentative din România, sub umbrela a diviziei de imobiliare a celei mai vechi case de licitații de artă din lume.

Sotheby’s, înființată în 1744, nu este doar cea mai mare companie globală de artă, dar sub brandul Sotheby’s International Realty se operează, începând cu 1976, și cea mai semnificativă punere în valoare de imobile istorice ori rezidențiale de lux în peste 72 de țări din întreaga lume și cu un volum record de vânzări la nivel global în 2019 de 114 miliarde de dolari.

Artmark Historical Estate a fost înființată în 2014, drept asociere între Casa de Licitații Artmark și Constantin Prisecaru, actualul Managing Partner, alături de CEO Monica Barbu, fiind o companie de consultanță imobiliară specializată în valorificarea rezidențială ori comercială a caselor cu istorie din România. Actualmente, portofoliul Artmark Historical Estate măsoară peste 250 de imobile cu istorie, echipa numărând 6 brokeri specializați.

Artmark Historical Estate, racordată la practicile și spiritul internațional, a fost vreme de 6 ani compania grupului Artmark.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *