HELP România

Zentiva România donează unităților medicale 3.600 litri de gel dezinfectant

Zentiva România a produs 3.600 litri de dezinfectanți (gel pentru mâini), care vor fi donați unităților medicale publice, spitalelor și cabinetelor medicale de pe întreg teritoriul țării.

Donația de dezinfectanți se adaugă celor peste 130.000 de echipamente de protecție distribuite către mai mult de 200 spitale și cabinete medicale individuale.

Compania și-a adaptat producția și a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza în mod excepțional lotul de igienizanți de mâini. Astfel, în timpul record de patru săptămâni, trecând prin etapele de testare, adaptare a liniei de producție, aprobări și finalizarea producției, cei 3.600 litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donație pentru a ajuta medicii și asistentele să se protejeze.

Până la finalul lunii aprilie au fost donate următoarele tipuri de materiale: măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, capeline, combinezoane, covorașe și soluție biocidă. Aceste materiale au fost distribuite în spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi.

Donațiile noastre merg către un număr extins de spitale, precum și către medicii de familie, aflați în egală măsură în prima linie – Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Moldova

Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (conform IQVIA Dec. 2019).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *