HELP România

Ștefan Vuza, Chimcomplex: Vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor statului și comunităților din România

Începând de mâine, 25.03.2020, Chimcomplex va lansa în producție hipocloritul, necesar în dezinfecția suprafețelor, pe platformele de la Râmnicu Vâlcea și Onești, asigurând circa 1.000 tone pe fiecare județ.

Chimcomplex a primit de la Ministerul Sănătății aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentrație 1.25%, astfel încât va începe, din 25 martie a.c., producția, au anunțat surse oficiale din cadrul companiei.

Chimcomplex și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de coronavirus.

Primele livrări se vor realiza prioritizat în funcție de urgențe și instituțiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spațiilor externe. Compania estimează că va ajunge pentru început la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ județ.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva virusului COVID-19.

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici. Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Chimcomplex este deschisă să încheie în perioada următoare parteneriate cu companii locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel național.

Vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor naționale ale statului și instituțiilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitățile, precum și angajaților și foștilor angajați pentru uz propriu – Ștefan Vuza, Președinte Chimcomplex

Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o concentraţie de 12,5% din anul 1960 pentru care are aviz de biocid emis de către Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internațional fiind utilizat în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia și alte 31 de țări.

Chimcomplex este unic producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor și hipoclorit de sodiu și unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, pe două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea, fiind cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Cu peste 60 de ani experiență, compania produce și comercializează produse clorosodice, polioli-polieteri, oxoalcooli plastifianți, cloruri anorganice, solvenţi organici, alchilamine produse de sinteză organică şi gaze tehnice dar și alte soluții care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților și industriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *