HELP România

OMV Petrom donează 1 milion de euro Societății de Cruce Roșie din România

Crucea Rosie OMV Petrom

OMV Petrom susține intervenția Crucii Roșii Române în pandemia COVID-19 cu o donație de un milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziția de echipamente de testare pentru coronavirus.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul la amenințarea cu noul coronavirus.

Când distanța socială devine o măsură preventivă, trebuie să rămânem împreună prin alte mijloace – Christina Verchere, director general executiv și președinte al OMV Petrom.

Organizația ca achiziționa echipamente de testare rapidă pentru diagnosticarea rapidă cu COVID-19.

Mandatul Crucii Roșii Române, în pandemia CODIV19, este de a asista persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și pachete igienice. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din trei persoane, pe o perioadă de două săptămâni. Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale, în limita stocurilor disponibile, materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *