HELP România

Kaufland și Act for Tomorrow redirecționează fondurile în programe de combaterea COVID-19

Kaufland România și Asociația Act for Tomorrow au decis modificarea programului Start ONG și oferă 66.000 euro pentru proiecte menite să lupte împotriva COVID-9.

Programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow, va fi modificat, de luna viitoare, astfel încât fondurile să fie îndreptate cu prioritate spre ONG-uri, unități de învățământ, centre de bătrâni sau copii și grupuri informale, care derulează proiecte necesare în acest moment.

Fonduri totale de 66.000 euro vor fi destinate imediat pentru proiecte cu trei praguri de finanțare:

  • Pragul 1: proiecte cu buget maxim de 1.000 euro;
  • Pragul 2; proieccte cu buget între 1.000 și 2.500 euro;
  • Pragul 3; proiecte cu buget între 2.500 și 5.000 euro.

Proiectele vor avea ca beneficiari copii, bătrâni, persoane aparținând grupurilor defavorizate, aflate în carantină sau în monitorizare la domiciliu. De asemenea, angajați care prestează munci ce presupun expunere la coronavirus, cadre medicale și cadre didactice.

Adaptăm apelul lunii aprilie al programului Start ONG pentru a finanța proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor COVID-19 – Katharina Scheidreiter, CSR Manager, Kaufland România.

În 2019, 164 de proiecte din 36 de județe au fost finanțate prin programul Start ONG, având 57.234 de beneficiari direcți. În 2020, finanțarea totală acordată pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro și își propune susținerea a aproximativ 130 de proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *