HELP România Wellbeing

Echipa Institutului Român de Psihoterapie Integrativă oferă suport psihoterapeutic

Cadrele medicale aflate în prima linie de luptă cu pandemia, dar și publicul larg, indiferent că sunt în izolare la domiciliu, în carantină ori în spital, trebuie să știe că au fost deschise două programe-suport psihoterapeutic la care pot apela gratuit.

Proiectul ”Fii bine, Fii informat!”, creat de către echipa de psihoterapeuți a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI) oferă informare și suport psiho-emoțional tuturo celor care au nevoie de asistență în depășirea situației prin care trec. Proiectul este realizat pe două linii de comunicare, astfel:

  1. Fii bine, fii informat! – se adresează tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de contextul pandemiei COVID-19
  2.  Împreună suntem mai puternici! – este dedicat cadrelor medicale aflate în prima linie și familiilor acestora.

Echipa de proiect cuprinde psihoterapeuți cu experiență, astfel: Inițiator: Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu, Președinte al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, Coordonator grup suport cadre medicale: Dr. Psih. Viorel Pașca, Coordonator proiect: Psihoterapeut Irina Crețu.

Serviciile de informare și suport psihoemoțional sunt oferite online, gratuit. Astfel, echipa IRPI vine în sprijinul comunității prin acest proiect cu caracter pro bono, întrucât serviciile nu implică costuri pentru beneficiari.

În actualul context se poate simți o vulnerabilitate, îngrijorare și poate chiar sentimentul  de pierdere, apare lipsa siguranței proprii și a celor dragi, dificultatea de a prelua din nou controlul asupra programului și a propriei vieți – Irina Crețu, psihoterapeut, coordonator proiect IRPI

Pentru a intra în contact cu un psihoterapeut sunt de urmat câțiva pași simpli:

  • Accesați link-ul:  https://irpi.ro/irpi-psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta/ 
  • Urmăriți calendarul afișat.
  • Căutați ziua și intervalul orar ce sunt potrivite pentru dumneavoastră.
  • Dați click pe numele psihoterapeutului disponibil și se va deschide fereastra cu informațiile necesare.
  • Apelați la sprijinul unui psihoterapeut, folosind datele de contact disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *