HELP România

Donalam donează echipamente medicale de 133.000 euro

Combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași, donează echipamente medicale în valoare de 133.000 euro Spitalului Județean Călărași, Inspectoratului Județean de Poliție Călărași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Donalam a achiziționat 40.000 de măști de protecție de tip KN 95 din China, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Dintre acestea, 30.000 de măști vor fi donate spitalului, iar câte 5.000 vor fi donate Inspectoratului Județean de Poliție, respectiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Călărași.

De asemenea, au fost achiziționate 11 monitoare modulare și un aparat mobil de ventilație, în valoare de 53.000 de euro. Aceste echipamente vor fi utilizate pentru susținerea și monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților adulți și copii internați în secția de terapie intensivă a spitalului.  

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului în rândul celor 270 de angajați, Donalam a activat Celula de Urgență constituită la nivelul societății, care are ca atribuții stabilirea și implementarea măsurilor de siguranță. 

Depunem toate eforturile de a asigura necesarul de echipamente medicale într-un timp cât mai scurt posibil Carlo Beltrame, CEO Donalam.

Astfel, compania a pus la dispoziție angajaților materiale de protecție, precum mănuși, măști, gel dezinfectant, a achiziționat termometre pentru măsurarea temperaturii corporale tuturor persoanelor care intră în incinta platformei industriale, iar spațiul de lucru este dezinfectat periodic.

Donalam, cu sediul în Călărași, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată în 2006, iar în 2007 a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris.

Combinatul face parte din grupul italian Beltrame, înființat în 1896, unul dintre cei mai mari producători de bare comerciale din oțel şi oţeluri speciale. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,24 miliarde de euro în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *