HELP România

Consiliul Județean Ilfov investește 54.000 euro în achiziția de echipamente pentru medicii de familie

Consiliul Județean Ilfov (CJ) anunță că investește circa 54.000 euro pentru achiziția de echipamente și produse sanitare pentru 152 de cabinete de medicină de familie din Ilfov.

Celor 164 de medici de familie și 180 de asistente le-au fost livrate o serie de materiale de protecție printre care: 1.376 de echipamente de combinezoane (49.000 euro), 650 de viziere (1.479 euro), 152 litri dezinfectant virucid pentru instrumentar (1.427 euro). Precum și 163 litri dezinfectant antibacterian tegumente, în prima tranșă (1.122 euro).

Urmând apoi ca în următoarele zile, medicii de familie să primească în plus 550 de cutii cu măști de protecție, 3.440 cutii de mănuși de protecție, precum și o a doua tranșă de dezinfectant de 141 litri.

Echipamentele de protecție și produsele sanitare distribuite cabinetelor de medicină de familie au fost achiziționate din bugetul Consiliului Județean Ilfov.

Am deblocat fondul de rezervă pentru spitalele pe care le avem în administrare. Însă ne interesează și medicii de familie, chiar dacă ei nu sunt în subordinea CJ-ului Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov

Identificarea operatorilor economici care comercializează aceste tipuri de echipamente/produse de protecție, s-a făcut cu ajutorul catalogului electronic SEAP. Dar au fost utilizate și alte surse de identificare, precum furnizori ai spitalelor din subordinea Consiliului Județean.

Decizia Consiliului Județean Ilfov de a investi în achiziția de aparate și produse sanitare a venit în urma unei scrisori trimisă săptămâna trecută, din partea Colegiului Medicilor Ilfov. În scrisoare medicii cereau statului dotarea cabinetelor de medicină de familie.

Echipamentele de protecție pe care noi le aveam achiziționate s-au epuizat rapid, iar în ciuda comezilor repetate pe care le-am făcut la furnizori, rămânem într-o relație deficitară”, arătau medicii în scrisoarea lor.

Pentru acest an, Consiliul Județean Ilfov va investi aproximativ 1,4 milioane euro în achiziționarea de aparate noi, performante, pentru investigații și analize, dar și extinderea sau modernizarea a trei spitale din Ilfov. Este vorba despre Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea și Spitalul Județean Ilfov, precum și Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *