HELP România

Clienții Revolut pot dona direct din aplicație către Asociația Dăruiește Viață

Pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirusului, utilizatorii Revolut vor putea dona direct din aplicație către ONG-ul Dăruiește Viață, pentru spitalele românești de boli infecțioase și spitale de urgență.

Utilizatorii fintech-ului vor putea sprijini instituțiile medicale prin rotunjirea tranzacțiilor efectuate și donarea restului rămas, prin stabilirea de plăți recurente sau prin efectuarea unei singure donații. Nu există o sumă minimă pe care aceștia o pot dona, iar funcționalitatea poate fi activată și dezactivată oricând.

Asociația Dăruiește Viață, fondată în 2012 de Carmen Uscatu USC și Oana Gheorghiu, va folosi toți banii donați începând cu data de 11 martie pentru a cumpăra echipamente medicale pentru spitalele din țară în care sunt tratați pacienți cu coronavirus. Banii donați vor ajunge în proporție de 100% la Asociația Dăruiește Viață, fără ca Revolut să perceapă taxe și comisioane.

Primele donații au fost folosite pentru a cumpăra echipamente medicale, halate și echipamente de protecție pentru personalul medical din mai multe spitale din țară. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul de Urgență Craiova. Iar din București Institutul Matei Balș, Institutul Clinic Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Colțea.

Fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva noului coronavirus – Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE – Revolut.

Dăruiește Viață colaborează cu secțiile de terapie intensivă din întreaga țară pentru a crea o listă cu echipamentele de care au nevoie spitalele în lupta împotriva Coronavirus.

Toți banii strânși sunt folosiți pentru a fi achiziționate echipamente de protecție pentru personalul medical, cum ar fi halate, mănuși și măști. Precum și echipamente și aparate medicale cum ar fi ventilatoare mecanice, sonde de intubare și măști de oxigen pentru pacienți.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima țară din Europa în care utilizatorii pot dona dona prin intermediul funcționalității Donații. Două săptămâni mai târziu, utilizatorii români donaseră peste 324.000 lei către cele trei organizații caritabile locale incluse în aplicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *