HELP România

Cisco și IBM lucrează pentru implementarea sistemului educațional online la nivel național

Educatie online

Cisco și IBM ajută învățământul la distanță prin oferirea gratuită a platformei Cisco Webex și implementare asistată de specialiștii IBM, un program agreat cu Ministerul Educației și Cercetării de care beneficiază deja 700 de școli.

Întâlnirile online au nevoie de aplicații care să permită adunarea a câtor mai multe persoane, mai ales atunci când vorbim de educație online, unde se adună 20-30 de copii la un loc. Skype sau Teams de la Microsoft, Webex de la Cisco sau Zoom sunt printre cele mai cunoscute și utilizate în prezent, fiind și gratuite.

Programul oferit de Cisco și IBM la nivel european a demarat la 16 martie 2020 și până acum peste 100.000 de elevi din 2.000 de școli utilizează platforma , sprijiniți de 3.000 de voluntari IBM.

Colaborăm cu administrațiile pentru a garanta continuarea activității companiilor, spitalelor și școlilor și pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de sănătatea lor – Dorin Pena, director general Cisco România.

IBM România contribuie cu suportul oferit de peste 300 de angajați locali, care ajută în mod activ 700 de școli din țara noastră pentru a-și continua activitatea educațională. „Cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și împreună cu Cisco, Fundația Vodafone România, Asociația Pro Artă Dezvoltare și Cunoaștere și Fundația World Vision România, dorim să identificăm soluții creative pentru rezolvarea acestei perturbări a sistemului educațional”, spune Marta Branska-Rybicka, Country Leader IBM România.

Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere ajută școlile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning. Fundația Vodafone România contribuie la implementarea învățământului la distanță prin programul strategic Școala din Valiză.

Cisco Webex este o soluție completă dedicată colaborării. Versiunea Meetings nu include doar videoconferințe, ci și posibilitatea de a partaja desktopul și aplicațiile, dar și resurse multimedia și sondaje. Totul în timp real.

Aceste funcții permit crearea unei clase virtuale complete, în care elevii participă la ore în mod  vizitator, fără a avea nevoie de un cont de utilizator. Totul este gestionat din camera personală a profesorului, care „invită” elevii, controlează sunetul – având posibilitatea de a opri microfoanele elevilor atunci când este nevoie – și poate înregistra sesiunea pentru a o distribui sau analiza mai târziu.

Versiunea Cisco Webex Teams facilitează colaborarea între profesori și personalul școlii, oferind capabilități avansate de chat, video-conferință și partajare a ecranului și a documentelor într-un mediu mai structurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.