GoodNews

Mozaik Investments preia 35% din cafenelele 5 To Go

Cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, concept sută la sută românesc, 5 to go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, a anunțat intrarea fondului de investiții Mozaik Investments (MI) în acționariat.

Fondul de investiții, al cărui principal investitor şi co-fondator este Sacha Dragic, patronul companiei de pariuri Superbet, a decis să intre în acționariatul lanțului de cafenele 5 to go, preluând 35% din capital.

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, singurul detaliu oferit de fondatori fiind acela că modelul de business rămâne neschimbat. Radu Savopol și Lucian Bădilă, vor rămâne acționari majoritari, cu 65% din acțiuni, iar MI va avea restul de 35%. Parteneriatul va susține obiectivele de dezvoltare stabilite, de creștere a numărului de locații la nivel local și regional.

Lanțul de cafenele 5 to go a fost înființat în 2005, devenind repede foarte popular pe piața din România cu un concept inovator: preț unic de 5 lei pentru toate produsele comercializate.

Vezi aici emisiunea Adevărul Financiar Live cu Radu Savopol.

Pentru anul viitor, 5 to go vizează extinderea pe piețele regionale, o cifră de afaceri de peste 12 milioane euro, 100 de noi locații, cu potențial mai mare de dezvoltare în afara Bucureștiului, și peste 300 de noi locuri de muncă.  

Tranzacția vine să confirme, în opinia fondatorilor săi, potențialul 5 to go și chiar să ofere mai multă încredere antreprenorilor pentru a accesa o franciză.

Nu am spus niciodată cuvinte mari despre noi, ci am vrut să demonstrăm prin fapte că un astfel de business poate crește frumos – Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

Anul trecut, 5 to go a inaugurat prima cafenea pe un drum național (DN1) la Nistorești, potrivit unui nou concept, dar și prima cafenea în franciză într-un magazin de bricolaj. Lanţul de cafenele 5 to go şi-a dublat cifra de afaceri, 5,5 milioane euro în 2018 față de anul anterior, atât prin dezvoltarea noilor concepte, cât mai ales prin franciză. Lanțul numără în prezent 150 de locații.

Parteneriatul dintre 5 to go și Mozaik Investments a fost intermediat de societatea Filip & Co pe partea juridică și Kreston, pe zona fiscală și de audit financiar, pentru Mozaik Investments. 5 to go a fost reprezentată de echipa IC Legal condusă de Ion Chivu, Managing Partner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *